Rijvereniging Nederhorst den Berg

De gezelligste rijvereniging in de Wijdemeren

Paardrijlessen

Rijlessen worden gegeven in samenwerking met manege Laanhoeve. De rijvereniging verzorgt voor de reguliere (groeps)lessen de instructie en zijn er zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Manege Laanhoeve verzorgt de accommodatie en de paarden. Daarnaast is het ook mogelijk om privelessen te krijgen, dit kan zowel met een manegepaard als ook op een eigen paard.

De rijvereniging heeft een gezellige kantine die geopend is tijdens de lesuren en met wedstrijden. Er kunnen diverse hapjes en drankjes genuttigd worden. Vanuit de kantine is er zicht op de binnenbak van de manege.


Momenteel hebben wij een wachtlijst voor zowel privelessen als voor de groepslessen.


Jeugd

De jeugd kan bij ons terecht voor rijlessen vanaf 8 jaar. Is uw kind jonger dan 8 jaar maar wil hij of zij toch al erg graag kennismaken met de pony’s en het rijden? Kijk dan eens bij het Aspirantenritje. Deze activiteit laat juist deze enthousiaste jongelingen alvast kennismaken met het ponyrijden op een vrijblijvende en speelse manier.
Onze jeugdlessen zijn afwisselend en worden gegeven op vrijwel alle middagen na schooltijd en de gehele zaterdag. Op dinsdag zijn wij gesloten en hebben de paarden en pony’s een vrije dag.
Naast dressuur is er volop aandacht voor een goede zit, maar wordt er ook gesprongen, spelletjes gedaan en geoefend voor de wedstrijdjes welke georganiseerd worden door de Rijvereniging en dat allemaal aangepast op het niveau van uw kind.


Zonder ervaring
Indien een startende ruiter zonder ervaring bij ons komt, bieden wij eerst privélessen aan. De eerste lessen zijn opstartlessen waarin het verzorgen van het paard/pony, omgang en de eerste basis principes centraal staan. We starten dan vaak aan de longeerlijn om eerst vertrouwen en balans te krijgen in- en op het paard. Er is dan 1 op 1 aandacht voor de ruiter en het dier. Afhankelijk van het niveau en de beschikbaarheid kan de ruiter instromen in een bestaande groep of kan er bij meerdere aanmeldingen een nieuwe groep gevormd worden.
Wij streven er naar om zeer regelmatig meerdere lessen te starten zodat de doorstroom zo vlot mogelijk verloopt.
Het is mogelijk om een proefles aan te vragen om te kijken of het paardrijden echt wat voor u of uw kind is. Wanneer hij/zij enthousiast blijkt te zijn kunnen wij kijken welke mogelijkheden er zijn!


Met ervaring
Ruiters die al rijervaring hebben en graag zich zouden willen aansluiten bij de Rijvereniging kunnen zich aanmelden voor een proefles. Dit is  een privéles van een half uur om te bepalen wat het niveau van de ruiter is en in welke groep deze het beste in kan stromen. De ervaring leert dat er tussen verschillende maneges soms grote niveauverschillen zitten, daarom schatten wij graag eerst zelf ook het niveau van de ruiter in. Wij zoeken graag een passende groep voor je, waar je fijn kunt rijden.


Volwassenen lessen
Volwassenen die nog geen rijervaring hebben kunnen een proefles senior aanvragen. Hier kunt u kennismaken met het rijden en kijken of het wellicht iets voor u is. U krijgt een half uur privéles.
Mocht u enthousiast zijn en verder willen met rijden dan kunt u nog enkele privélessen volgen totdat u aansluiting kunt maken bij een groepsles. Volwassenen lessen zijn zowel in de avonduren te volgen op vrijwel alle doordeweekse dagen.
Heeft u al rijervaring en zou u graag bij ons willen komen rijden, vraag dan eens een proefles aan! Samen met een instructeur wordt gekeken naar het niveau en u kunt daarna beslissen of het wat voor u is. In overleg kunt u zich daarna aansluiten bij één van de groepen.